Kees Holierhoek in Brasserie Park

Auteur Holierhoek 70 jaar

Bijna driehonderd genodigden togen gisteren naar de Brasserie Park in Leiderdorp om daar de Leiderdorpse auteur Kees Holierhoek te feliciteren met zijn zeventigste verjaardag. Holierhoek, schrijver van proza, toneelstukken en scripts, ontving er mensen uit familie- en vriendenkring, de Leiderdorpse politiek, en diverse (auteursrechtelijke) organisaties. 

Kees Holierhoek is oprichter en sinds 1986 voorzitter van de Stichting Lira, die opkomt voor de auteursrechten van schrijvers, freelance journalisten en vertalers. Een activiteit waarmee hij de komende jaren graag wil doorgaan, liet hij weten in zijn toespraak. ‘Het zit kennelijk dep in me: de drang tot het opzetten en vormgeven van organisaties die geld incasseren om direct en indirect schrijvers en vertalers te steunen in hun vaak moeilijke bestaan.’

Holierhoek werkte mee aan het script van de film Soldaat van Oranje en ontving een aantal keren de ANV-Visser Neerlandia-prijs, onder meer voor zijn toneelstukken ‘Schaduw van het water’ en ‘Ter dood veroordeeld’.

 

Cultuur Regio leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×