Heel Pancras-West wil af van bestrijdingsmiddel Roundup

Bewoners van de Beschuitsteeg en van de Hooglandsekerkgracht hebben enkele jaren geleden met de gemeente afgesproken om het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup niet meer te gebruiken. Het middel is niet onbesproken en zou nadelige invloeden hebben op het milieu. Sinds het overleg, dat vastgelegd is in twee convenanten, houden de bewoners zelf hun straatje onkruidvrij, gewoon met een krabber. Omdat dit allemaal uitstekend blijkt te werken, willen nu ook bewoners uit andere delen van Pancras-West van het bestrijdingsmiddel verlost worden. Afgelopen week zijn er dan ook oproepen verspreid in de overige straten en stegen, om zich aan te melden de bestrijding van onkruid zelf ter hand te nemen en daarmee het gebruik van Roundup in de hele wijk overbodig te maken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×