Nominaties eerste Duurzame Top 3 Leidse restaurants bekend

28 Leidse restaurants hebben meegewerkt aan een enquête naar duurzaamheid. De enquête werd gehouden op initiatief van de Partij voor de Dieren. Van de deelnemers is de menukaart onderzocht op het aanbod van vegetarische gerechten, de mate waarin biologisch wordt gekookt, in hoeverre de ‘Viswijzer’ in acht wordt genomen en of er gewerkt wordt met dieronvriendelijke productie- of bereidingsmethoden, zoals dat het geval is bij eenden- en ganzenlever en kreeft. Ook het gebruik van ‘fairtrade’ producten telde mee. Over enkele weken zal Tweede-Kamerlid van de Partij voor de Dieren, Esther Ouwehand, de definitieve uitslag feestelijk bekend maken. Daarnaast verschijnt zal een uitgebreid juryrapport, waarin ook eervolle vermeldingen worden opgenomen. Restaurant Fresh ’n Fast, de twee vestigingen van Bagels & Beans en restaurant La Diva zijn genomineerd voor de eerste Duurzame Top 3 van Leidse Restaurants.

‘Groene’ topkok en duurzaamheidsadviseur Eric van Veluwen, die tevens in de jury zit, zal binnenkort een lezing over dit onderwerp komen geven voor Leidse restaurateurs, waarbij alle koks, eigenaren en bedrijfsleiders worden uitgenodigd.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×