Commissaris van de Koningin Jan Franssen (links) ontvangt de eerste 'Brokjes 4' 

Journalist Brocken jubileert

Frans Brocken vierde vandaag zijn 35-jarig jubileum als journalist. Dat deed hij tijdens een feestelijke bijeenkomst in Brasserie Park, waar hij tevens het eerste exemplaar van zijn bundel ‘Brokjes 4, een bewogen periode’ overhandigde aan Commissaris van de Koningin Jan Franssen. De bundel is een verzameling columns die Brocken schrijft voor het Leiderdorps Weekblad en beslaat de periode 2006 – 2011.  

 

Eminance grise Brocken genoot zichtbaar van de belangstelling en de mooie woorden die hem ten deel vielen. “Hij probeert te stangen en weet de relativiteit zichtbaar te houden”, sprak Jan Franssen. “Dat siert Brokjes.” De Commissaris van de Koningin herinnerde onder meer aan de kwajongensstreken van de auteur, die inmiddels de tachtig is gepasseerd. “Ooit gaf je op een CDA-congres toenmalig minister Til Gardeniers een arm om haar naar haar plaats te begeleiden. Zodat je zelf ook op de eerste rij terecht kwam.”

Franssen besloot met de constatering dat – in een periode waarin globalisering veel aandacht eist – juist in de lokale samenleving veel gebeurt wat mensen beroert. “En dat houdt Frans Brocken  in de gaten. In de toekomst zal nog veel worden gerefereerd aan Brokjes. Die zullen dan grote stenen blijken.’

De bundel is een uitgave van de Stichting Hart voor Leiderdorp en is te koop bij boekhandel De Kler in Winkelhof en bij het Liethorps Boeckhuys aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp. 

 

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×