Petitie tegen sluiten dierenweide overhandigd aan college

Vandaag om 12.30 uur krijgen burgemeester en wethouders bezoek van de Morsige Mama Groep. Deze groep moeders van jonge, nog niet schoolgaande kinderen protesteert tegen de sluiting van de dierenweide in park Kweeklust. De gemeente overweegt deze weide in het kader van de bezuinigingen af te stoten. De moeders vinden dat geen goed idee, omdat er voor kleine kinderen in de Lage Mors nauwelijks openbare voorzieningen zijn. Een bezoek aan de dierenweide is voor hen een leuk en leerzaam uitje. Bovendien ontmoeten ze er andere kinderen. Ook voor de senioren en andere buurtbewoners vormen de dieren een welkome afleiding. Om de dierenweide voor de buurt te behouden hebben de Morsige Mama’s een protestactie georganiseerd. Samen met kinderdagverblijven en Bakkerij Raaphorst zamelden zij een groot aantal handtekeningen in. Vanmiddag worden die aan het college overhandigd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×