Foto: Beer Buijsman.

Hommage aan blinde saxofonist Roland Kirk in LAKtheater

Theatermaker John Buijsman brengt met de voorstelling ‘Het Alziend Oor’ een hommage aan de blinde saxofoonlegende Roland Kirk (1935 – 1977). Omdat Kirk niet kon zien, werd zijn gehoor allesbepalend voor hem. Zelf zei hij hierover: “M’n gehoor is m’n leven. Ik ádem met m’n oren! Ik kan zien met m’n oren.” Kirk was voornamelijk saxofonist, maar kon bijna elk blaasinstrument bespelen dat hij in zijn handen kreeg. De voorstelling wordt uitgevoerd door Keimpe de Jong (rieten, composities), Andreas Suntrop (snaren, composities), Arno Krijger (Hammondorgan), Arend Niks (slagwerk) en Thirza Prak (zang) en de teksten zijn van Jules Deelder. ‘het Alziend Oor’ is te zien en te beluisteren op woensdag 2 november in het LAKtheater.

Woensdag 2 november, aanvang 20.30 uur.

LAKtheater, Cleveringaplaats 1, Leiden.
Meer info: www.laktheater.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×