'Last supper', foto: Andor Kranenburg.

Leidse fotografen verkennen grenzen tussen foto en film

Vanaf aanstaande dinsdag tot en met zondag 30 oktober is een boeiende expositie van Leidse amateurfotografen te zien bij Scheltema. Het fotografencollectief ‘Zonder Passe-Partouts’ (ZPP) van de ‘Leidse Amateur Fotografen Vereniging’ verkent de grenzen tussen fotografie en film, waarbij de kijker een eigen verhaal bij de stilstaande filmafbeeldingen kan bedenken. Soms zijn het scènes uit bestaande films die als inspiratiebron fungeren, maar meestal vormen verhalen uit de fantasie van de fotograaf het uitgangspunt. Coördinator Andor Kranenburg vertelt hierover: “Het mooie is dat de beelden echt producten zijn van een gezamenlijke inspanning. Tijdens de fotosessies nemen we afwisselend de rol van fotograaf, regisseur of belichtingsdeskundige aan. Sommigen schuwen zelfs een rol voor de camera niet. Zo maken we samen beelden die een individuele fotograaf nooit voor elkaar krijgt”. De expositie valt samen met het Leids Film Festival en is dan ook tijdens het festival te bekijken.

Naast filmische beelden zijn er ook diverse andere activiteiten in de expositiezalen en is het mogelijk om een portretfoto in filmische sferen te laten maken voor een van de gebruikte decors. Dagelijks zijn de makers zelf aanwezig van 22.00 tot 24.00 uur.

Meer info: www.andorkranenburg.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×