Veel te ontdekken tijdens Wetenschapsdag

Aanstaande zondag is het Wetenschapsdag. Een groot aantal wetenschappelijke instellingen is dan open voor publiek dat graag kennis op wil doen. Belangstellenden kunnen onder meer terecht bij een aantal locaties van de universiteit. In het Kamerlingh Onnesgebouw is een kennismarkt, waar alles wat met mensen, cultuur, recht en taal te maken heeft aan bod komt. Er zijn testjes, workshops, films, spelletjes en lezingen. Wie een archeologische vondst heeft, kan deze meebrengen voor onderzoek in de determinatiehoek!

In het BioScience Park laten bedrijven zien wat ze kunnen doen met wetenschappelijke ontdekkingen in de Life Sciences. Het TopLab van de Hogeschool Leiden in het nieuwe Accelerator gebouw opent de deuren. Studenten verzorgen rondleidingen in het laboratorium en er worden proefjes gedaan. Daarnaast verzorgen diverse bedrijven lezingen over onder andere Duchenne spierdystrofie, allergische reacties en stollingseiwitten in het bloed.

In het Gorlaeus Laboratorium laten onderzoekers in de natuurwetenschappen zien, horen en beleven wat ze ontdekt hebben. 

Ook het INL, de schatkamer van de Nederlandse taal, houdt zondag open huis. Er zijn presentaties over de bewegingen van de taal, een dictee, een stemmenquiz, de verkiezing neologisme van 2011 en een demonstratie van de chatbot spelspiek. 

Het hele programma van de Wetenschapsdagstaat op //evenementen.leidenuniv.nl/wetenschapsdag/, //portal.leiden.nl/nl/toerisme_vrije_tijd/kennisfestival en www.inl.nl/taalinbeweging  

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×