College onderzoekt gebruikersruimte bij Papegaaisbolwerk

Rond de kerst komt SP-wethouder Roos van Gelderen met een voorstel voor een gebruikersruimte voor harddrugsgebruikers bij het Papegaaisbolwerk. Dat antwoordde ze op vragen van D66-raadslid Lise-Lotte Kerkhof die het afgelopen jaar keer op keer aandacht heeft gevraagd voor de situatie rond de daklozenopvang bij Nieuwe Energie. “Ik ben van plan om een aantal scenario’s uit te werken,” zo licht Van Gelderen toe: “Dat varieert van een luxe ruimte met begeleiding en afzuigapparatuur tot iets eenvoudigs als een bushalte”. De gemeenteraad moet vervolgens beslissen in welke vorm de gebruikersruimte er gaat komen. Van Gelderen: “Het gaat in elk geval niet om het gratis verstrekken van harddrugs.”

De wethouder wil snel een einde maken aan de ‘erbarmelijke’ omstandigheden waaronder veel dakloze verslaafden momenteel rond het Papegaaisbolwerk bivakkeren. Daarom haalt ze dit punt naar voren. Een breder plan van aanpak waarin ook wordt voorzien in doorstroming naar eigen woonruimte en dagbesteding volgt later volgend jaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×