Vrijwilligers aan de slag bij de Voedselbank Leiden e.o., foto: PR.

Inzameling Leidse Voedselbank bij Digros

De Voedselbank Leiden e.o. houdt op zaterdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur een levensmiddeleninzameling bij Digros aan de Langegracht. Het winkelend publiek ontvangt van de vrijwilligers een boodschappenbriefjes met het verzoek om één product van het lijstje te kopen voor de klanten van de Voedselbank. “Dergelijke acties bij supermarkten zijn doorgaans zeer succesvol. Het publiek reageert erg positief”, aldus een woordvoerder van de Voedselbank, “Gemiddeld zamelen we op een zaterdag enkele rolcontainers vol met houdbare levensmiddelen in.”

De vrijwilligers van de Voedselbank houden circa vijfmaal per jaar een supermarktactie. Dat is hard nodig, omdat het erg moeilijk is wekelijks voor zo’n 425 huishoudens een fatsoenlijk pakket samen te stellen.

Op het boodschappenlijstje staan dagelijkse levensmiddelen als groente en fruit in blik, koffie en thee, rijst en pasta, maar ook persoonlijke verzorgingsartikelen en wasmiddelen.

Meer info: www.voedselbankleiden.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×