Meta Knol, foto Jan Banning.

Meta Knol presenteert ‘Musea als publieke ruimte’ bij RAP

Aanstaande donderdag zal directeur van Museum de Lakenhal, Meta Knol, een interessante lezing en toelichting geven over ‘Musea als publieke ruimte’. Van 2005 tot 2008 heeft Knol zich beziggehouden met bijvoorbeeld het mobiele tentoonstellingspaviljoen ‘Pleinmuseum’, dat in 2005 langs centrale pleinen in Nederland reisde. Knol: “Het was een poging om het gesloten bolwerk van het museum als traditionele ‘witte kubus’ te transformeren in het tegendeel daarvan: een open, flexibel concept waarin de wanden zélf de drager van kunst worden, en dat daadwerkelijk onderdeel is van de publieke ruimte”. In het RAP Architectuurcentrum zal zij ook toelichten hoe dat doorwerkt in de plannen voor restauratie en nieuwbouw van De Lakenhal. Het duo ‘Blistered’met de Leidse gitarist Bobby Ruijgrok en percussionist Gijs Anders van Straalen, zorgt voor de muzikale omlijsting.

De avond duurt van 17.00 tot 19.00 uur en de toegang is gratis. Meer info: www.rapsite.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×