Leiden loopt parkeermiljoenen mis

Voor het tweede jaar op rij heeft de gemeente te kampen met fors lagere parkeerinkomsten. Of het om een structurele daling gaat laat wethouder Robert Strijk momenteel onderzoeken. In 2010 zette de daling in, over het afgelopen jaar incasseert Leiden maar liefst 1.500.000 euro minder. Zeven ton minder voor het parkeren op straat en 650.000 euro minder aan parkeerboetes. Strijk weet niet of dat komt doordat meer mensen braaf betalen, of omdat er gewoon minder auto’s geparkeerd worden. Bij de gemeentelijke Haarlemmerstraatgarage is een tekort ontstaan van anderhalve ton. De voorbereidingen van de bouw van drie extra parkeergarages gaan ondertussen gewoon door.

De financiering daarvan is volgens Strijk niet in gevaar. Die komt deels uit de opbrengst van de NUON-aandelen en deels uit verwachte toekomstige parkeerinkomsten. Hoewel die laatste post nu dus onzeker blijkt, is er door een voorzichtige raming volgens Strijk toch geen acuut probleem voor de aanleg van een tijdelijke parkeergarage bij de Morspoort en twee ondergrondse garages bij de Garen- en de Lammermarkt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×