Geen boetes voor foutfietsers Pieterskerk Choorsteeg

De ChristenUnie zou graag zien dat fietsers en bromfietsers in de Pieterkerk Choorsteeg veel vaker op de bon worden geslingerd. Duo-raadslid Mart Keuning vroeg dinsdagavond aan burgemeester Lenferink op die manier een einde te maken aan de overlast die wandelaars en winkeliers in dat voergangersgebied ondervinden. “Fietsen is daar verboden. Dan moet je handhaven of dat verbod afschaffen,” zo vindt hij. Burgemeester Lenferink zou wel willen, maar er wordt door de politie geen prioriteit aan gegeven. “We hebben nu eenmaal veel meer regels dan we kunnen handhaven.”

Fietsers kunnen voortaan overigens niet zorgeloos alle verboden negeren. Er wordt periodiek wel degelijk gecontroleerd en dan worden er ook bonnen uitgeschreven.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×