Illegale kap broedboom was fout gemeente

De gemeente had geen kapvergunning voor het neerhalen van een boom in het Bos van Bosman. Dick de Vos van de Partij voor de Dieren ondervroeg wethouder Frank de Wit over de kwestie, omdat de boom het enige exemplaar in die buurt was waar bosuilen kunnen broeden. “Als dit een bedrijfsongevalletje was, krijgt u aan mij nog een kwaaie,” zo dreigde De Vos. Wethouder De Wit trok het boetekleed aan en gaf toe het in eerste instantie vervelend te hebben gevonden. “Maar toen ik de reden hoorde was ik verbijsterd en later echt boos. Door ‘gedoe tussen afdelingen’ is het misgegaan. Dit was geen bedrijfsongevalletje, maar een zwaar ongeval.” Het bleek de bedoeling geweest te zijn om alleen wat overhangende struiken te verwijderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×