Dieven slaan zeven keer toe in studentenhuis

In oktober is zeven keer ingebroken in een studentenkamer of woning. Ook werd er twee keer aangifte gedaan van eind september gepleegde inbraken.Zo kreeg een vrouw die in haar studentenwoning aan de Kaiserstraat lag te slapen, bezoek van een insluiper die onder andere haar camera stal. De insluiper wist waarschijnlijk binnen te komen via een open raam aan de straatkant. Een andere bewoonster van dezelfde straat ontdekte toen ze ’s nachts haar kamer binnenkwam dat haar raam openstond, hoewel zij dat voor vertrek dicht had gedaan. Haar twee laptops bleken gestolen. Er waren geen braaksporen.

Terwijl bewoners van een pand aan de Haarlemerstraat lagen te slapen, werd uit hun huis een camera gestolen. De inbrekers kwamen waarschijnlijk binnen door via een container op het dak te klimmen. Een student die op een nacht zijn studentenhuis aan de Duizenddraadsteeg binnen wilde stappen, ontdekte dat de gemeenschappelijke voordeur openstond. Hij had de deur van zijn eigen kamer niet afgesloten en zag tot zijn schrik dat zijn spullen overhoop waren gehaald. Er waren sieraden weg. Ook de kamer van een medebewoner die een paar dagen weg was, was overhoop gehaald. Hier waren veel spullen gestolen, onder andere een laptop, camera, telefoon en creditcard.

Ook een bewoner van een studentenwoning aan de Jan Michielshof kreeg bezoek van een inbreker. Hij kwam binnen door een openstaand raam, en stal een laptop, telefoon en portemonnee. Terwijl een studente lag te slapen in haar kamer aan de Uiterstegracht, drong een insluiper de woning binnen, vermoedelijk via de woonkamer. Hij nam haar laptop weg. Bewoners van een studentenhuis aan de Jan Michielshof ontdekte dat er bij hen was ingebroken en waarschuwden de politie. Uit twee kamers waren er spullen gestolen. Van één bewoner was de creditcard gestolen waarmee de daders hadden geprobeerd te pinnen aan de Breestraat. Dit was niet gelukt. Verder werden er drie laptops en een sierraad gestolen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×