Inbraakgolf tijstert Oegstgeest

Oegstgeest kampt met een inbraakgolf. In september is er in zes huizen ingebroken en werden er evenveel pogingen tot inbraak gedaan. Ook vorige maand werd er zes keer ingebroken en waren er drie pogingen tot inbraak. De politie gelooft dat het nemen van preventieve maatregelen helpt bij het terugdringen van het aantal woninginbraken. Agenten zullen de komende tijd dan ook opvallend gaan surveilleren.

Bewoners krijgen het advies er voor te zorgen dat hun ramen en deuren goed afgesloten zijn en dat hun huis goed verlicht is. Verder verzoekt de politie getuigen van verdachte situaties, direct 112 te bellen. Bij verdachte situaties wordt dan gedacht aan geluiden in het huis van de buren die niet thuis zijn of aan onbekende personen die bij huizen naar binnen gluren. Ook is het belanrijk om kentekens en andere bijzonderheden te noteren en een opname met de mobiele telefoon te maken.

Zaken die minder dringend, maar wel nuttig kunnen zijn, kunnen worden gemeld via 0900-8844. Tips om het huis te beveiligen, staan op www.politiekeurmerk.nl

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×