Hoge boetes bij Grote transportcontrole N11

Bij een Grote transportcontrole op de N11 afgelopen woensdag, zijn een paar hoge boetes uitgedeeld. Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden hield de controle op het terrein van Rijkswaterstaat ter hoogte van Leiden. Van de 23 voertuigen die gecontroleerd werden, hadden er maar liefst 20 gebreken. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor onder andere kapotte verlichting, versleten banden en een te hoge belading. Ook troffen de controleurs een loszittende laadbak, een niet goed werkend remsysteem en het niet hebben van zijafscherming. Twee chauffeurs konden direct een bekeuring van bijna 3.000 euro betalen omdat zij met de tachograaf gefraudeerd hadden.

Verder doet de nVWA nader onderzoek naar een niet correct gecertificeerde lading van twee containers honing uit China. Tijdens de controle is een personenauto met aanhangwagen gecontroleerd. In de aanhangwagen troffen de controleurs 25 kg verboden vuurwerk aan. Dit is direct in beslag genomen en de bestuurder is aangehouden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×