‘Schaatsen en zwemmen voor water’ in Leidse Schaatshal

Onder het motto ‘Schaatsen en zwemmen voor water’ wordt in de Schaatshal Leiden op 11 en 17 november een bijzondere scholierenactie gehouden voor kinderen in Afrika. Het evenement wordt voor de 12e maal landelijk georganiseerd door Plan. Scholen hebben zich weer massaal aangemeld en gaan in de periode van 7 tot en met 18 november de ijsbaan op en het zwembad in om zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen of zwemmen voor veilig drinkwater in Afrika.

Uit onze regio doen scholen mee uit Leiden, Warmond, Leiderdorp en Oegstgeest en de leerlingen laten zich sponsoren door familie, buren en kennissen. In aanloop naar de actie bereiden de scholen hun leerlingen voor met lessen over de drinkwaterproblematiek wereldwijd en natuurlijk ook over Mali (West-Afrika), dat deze keer het doel van de actie is. De opbrengst komt ten goede aan het verbeteren van bestaande waterpompen en het uitbreiden van het aantal waterpunten. Ook gaat Plan de sanitaire voorzieningen en de hygiëne verbeteren door samen met de lokale bevolking toiletten aan te leggen en hygiënevoorlichting te geven. Meer info: www.schaatshalleiden.nl

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×