Geen draagtax op plastic tasjes

Leidse winkeliers worden niet verplicht om een zogenaamde ‘draagtax’ in rekening te brengen aan klanten die een plastic tasje voor hun aankopen willen. De Partij voor de Dieren had het college daar afgelopen zomer om gevraagd om zo de enorme plasticberg terug te dringen. De gemeente staat positief tegenover het voorstel, maar heeft niet de bevoegdheid om zo’n tasjesbelasting in te voeren. Wel gaat de gemeente met de winkeliers in overleg over het vrijwillig terugdringen van het uitgedeelde plastic. Dick de Vos van de Partij voor de Dieren hoopt dat winkeliers in elk geval doordrongen raken van de noodzaak om zo min mogelijk tasjes uit te delen: “Het blijkt dat alleen al de vraag ‘gaat het zo mee?’ leidt tot een halvering van het aantal tasjes.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×