ROC viert Dag van de Duurzaamheid met bijzondere veiling

Afgelopen middag werd in het kader van de ‘Dag van de Duurzaamheid’ een bijzondere veiling gehouden bij ‘Move Your Skills’ in het ROC aan de Lammenschansweg. Naast een veiling van door leerlingen eigen gemaakte meubels van zwerfaval, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Glazen Huis, onthulde wethouder Frank de Wit een aantal panelen. Deze kleurige kunstwerken zijn onderleiding van twee Nicaraguaanse kunstenaars gemaakt met als thema: ‘Stop kinderarbeid. Ga (terug) naar school’. Dit laatste is een belangrijke kwestie in de Nicaraguaanse stad Juigalpa, waar Leiden een stedenband mee heeft. De Wit bedankte de kunstenaars in het Spaans, waarna een klein feestje werd gevierd in afwachting van de start van de veiling. ‘Move Your Skills’ is een bijzondere samenwerking tussen de Rabobank en het ROC Leiden, waarin het belang van maatschappelijk waardevol onderwijs voorop staat.
(Wethouder Frank de Wit onthult de panelen, foto’s: Jacqueline Borg)

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×