Bussen verdwijnen uit Stationsweg en Steenstraat

De lijnbussen die nu nog van het centraal station naar de Breestraat rijden, krijgen een andere route. Een voorstel van de PvdA is door de hele gemeenteraad omarmd. Duo-raadslid Gijs Holla vond in de begroting een reservering van 2,2 miljoen euro om de fietsverbinding op diezelfde route te verbeteren. Dat geld wordt nu breder ingezet om de hele entree naar de binnenstad aan te pakken. Daarmee vangt de gemeente twee vliegen in een klap. Als straks het stationsgebied wordt herontwikkeld, komen er daar veel nieuwe winkels bij. Door van de Stationsweg en de Steenstraat een aantrekkelijke loop- en fietsroute naar het centrum te maken, is de verwachting dat ook de binnenstad kan profiteren van de aantrekkingskracht van het nieuwe stationsgebied. Eerder bestond de angst dat centrumwinkeliers juist veel te lijden zouden krijgen van de nieuwe bedrijven.

Hoe de bussen in de toekomst precies gaan rijden is nog niet bekend. Dat wordt onderzocht. Als het aan Holla ligt, gaan ze straks via het Schuttersveld en de Molenwerf. Bij de Langegracht gaat vervolgens een deel van de bussen linksaf richting Hooigracht, de rest via de Nieuwe Beestenmarkt over de Turfmarkt en de Prinsessekade. Die laatste route zal dan wel aangepakt moeten worden, want die is nu te smal voor busverkeer in twee richtingen.

In het totale plan, wordt ook het busstation verplaatst naar de achterzijde van het treinstation. Dat voornemen zit al in de plannen voor het stationsgebied.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×