Geen bezuiniging op Oriëntatiejaar Leiden

De 70.000 euro die het college wilde bezuinigen op het Oriëntatiejaar Leiden is van de baan. Een meerderheid van de gemeenteraad vindt het werk van de organisatie te belangrijk om erop te korten. Dat bleek afgelopen donderdag bij de behandeling van de begroting voor volgend jaar. Bij het Oriëntatiejaar kunnen jongeren tot 27 jaar zonder baan of (afgemaakte) opleiding met behoud van hun uitkering vier dagen per week werkervaring opdoen. Voorwaarde is dat ze gemotiveerd zijn.

Ook vorig jaar wilde het college de bezuiniging al doorvoeren, toen stak de raad daar voor 2011 een stokje voor. Omdat er nog steeds geen duidelijkheid is voor de toekomst, wil de raad het nu structureel oplossen. Wethouder Frank de Wit (D66, onderwijs) heeft daarmee een probleem. Hij heeft binnen zijn portefeuille geen geld gevonden. Fractievoorzitter Van Meenen van D66 vond dat het college het dan maar samen moet oplossen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×