Gemeentepils in Leidse parken

Wethouder Frank de Wit (milieu) is in gesprek met waterleidingbedrijf Dunea over de aanleg van watertappunten in Leidse parken. GroenLinks en de SP hadden hem gevraagd om in het centrum dergelijke tappunten in de richten om zo het zwerfvuil te verminderen. Er zouden dan minder plastic waterflesjes weggegooid worden en de gemeente gaat dergelijke tappunten toch al aanleggen voor de horeca. Die kan daar vanaf volgend jaar dan de kunststof eco-glazen omspoelen die vanaf koninginnedag verplicht zijn bij evenementen. De Wit voorziet nog wel wat problemen om die punten ook geschikt te maken voor openbaar gebruik, maar beloofde er naar te zullen kijken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×