NOS on Tour bij Stedelijk Gymnasium

Op vrijdag 2 december krijgt het Stedelijk Gymnasium bezoek van `NOS on Tour’. De NOS bezoekt ook dit jaar een groot aantal middelbare scholen, en geeft de leerlingen de mogelijkheid aan de slag te gaan met camera en microfoon, om zelf radio- en televisieonderwerpen te maken. Om zo professioneel mogelijk te werk te gaan, beginnen de NOS on Tour-workshops met een uitleg over wat nieuws eigenlijk is. Journalisten van de NOS, onder wie op 2 december NOS verslaggevers Marieke de Vries en Martijn Bink, vertellen hoe je van een nieuwsfeit zo goed mogelijk een radio- of televisieonderwerp maakt. Met de theorie in de achterzak gaan de scholieren vervolgens op pad. Aan de hand van zelf gekozen nieuwsonderwerpen gaan zij in groepjes televisie- of radio-onderwerpen maken. De beeld- en geluidreportages komen op de website van `NOS on Tour’ www.nos.nl/ontour

Aan het einde van het schooljaar kiest een vakjury het beste radio- en televisie-item uit de NOS-on Tour-reeks 2011-2012. De winnende scholieren brengen een bezoek aan de NOS-studio in Hilversum.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×