Vijf ton subsidie voor onderzoek LUMC naar borstkanker bij ouderen

Het LUMC ontvangt een subsidie van bijna vijf ton van KWF Kankerbestrijding voor het onderzoek naar borstkanker bij ouderen. Wetenschappers zullen een groep van 650 oudere borstkankerpatiënten vergelijken met een even oude groep vrouwen zónder borstkanker. Doel is te achterhalen wat de fysieke, cognitieve en sociale effecten zijn van de diagnose en behandeling van borstkanker bij ouderen. Voor dit onderzoek werken de afdelingen Heelkunde, Medische Besliskunde, Ouderengeneeskunde, Klinische Oncologie en Huisartsgeneeskunde van het LUMC samen. De subsidie is afkomstig van de opbrengst van de Alpe d’Huzes, een jaarlijks evenement waarbij wielrenners op één dag minimaal zes maal de Alpe d’Huez beklimmen. Zij doen dat om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×