Gemeente schuift prioriteitenlijstje voor zich uit

Vorige week zou de Leidse gemeenteraad zich eigenlijk buigen over de lange lijst van projecten die op de lokale verlanglijst staan. Om alles uit te voeren, komt Leiden zo’n 250.000.000 euro tekort en dus is afgesproken dat er flink in de lijst geschrapt gaat worden. Na een discussie over de volgorde van uitvoering, verdwijnt de rest van de plannen, waar toch geen geld voor is, in de la. Op die manier hoeven ambtenaren er geen tijd meer in te steken en daarmee worden plankosten bespaard. Dat is hoog nodig, want die behoren in Leiden tot de hoogste van ons land. De speciale raadsconferentie over dit onderwerp bleek uiteindelijk niet meer in november gehouden te kunnen worden. En ook niet in december. Waarschijnlijk buigt de raad zich nu pas half januari voor het over de lijst, maar het kan ook nog wel februari worden.

Daarna moet moet ook nog discussie in de commissie en besluitvorming in de gemeenteraad volgen. Begin april wordt het nieuwe PRIL (Programma Ruimtelijke Investeringen Leiden) al opgesteld door de gemeente en de afgeslankte lijst moet daarin worden opgenomen. Dat wordt dus nog krap.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×