'Nieuwe buurman' geeft feestje voor 200.000 mensen

Maikel Steur is producent voor 3FM. Sinds de eerste editie is hij verantwoordelijk voor het Glazen Huis en dus was hij vanavond te gast op een informatiebijeenkomst voor centrumondernemers die werd gehouden in het Huis van Sinterklaas in De Waag. De ondernemers werden er over tal van onderwerpen bijgepraat door de wethouders Strijk en Van Woensel, centrummanager Erwin Roodhart en Jeroen Visser die voor Leiden Marketing de Serious Requestzaken in Leiden behartigt. En dus ook door Steur die Leiden kan vergelijken met zeven andere steden waar het Glazen Huis eerder stond. Waar Leidenaren doorgaans steen en been klagen over ‘de gemeente’ had deze buitenstaander een verrassend tegengeluid: “U mag retetrots zijn op uw gemeente,” zo hield hij de zaal vol ondernemers voor: “Ik heb nog nergens zoveel support gevoeld. Echt respect.”

Dat het Glazen Huis ook met wat overlast gepaard zal gaan, is onvermijdelijk. “We bouwen echt een klein dorpje,” aldus Steur die zichzelf graag ziet als ‘de nieuwe buurman’ die tijdelijk in de buurt komt wonen. Daarmee wil hij maar zeggen dat hij aanspreekbaar is voor de omwonenden en ondernemers rond de Beestenmarkt. Die nieuwe buurman zal ook wel moeten, want op zijn welkomsfeestje worden maar liefst 200.000 gasten verwacht. Daarnaast bereikt Serious Request via de landelijke radio- en tv-uitzendingen maar liefst 11.000.000 mensen en dat aantal groeit jaarlijks nog steeds. Dat beetje overlast moet Leiden dus maar voor lief nemen, het betaalt zich dubbel en dwars terug.

Leiden Glazenhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×