Tabakswinkel Mauritsstraat voor vierde keer overvallen

De tabakswinkel aan de Mauritsstraat in Leiden Noord is dinsdagavond rond 18.00 uur overvallen door drie mannen. De daders in de leeftijd van 20 jaar zijn rond sluitingstijd de winkel binnengelopen. Op het geluid van het belletje dat aangeeft dat er klanten in de winkel zijn, liep de eigenaresse vanuit het achterhuis de winkel in. Zij zag de mannen bij de kassa staan. Ze hadden toen al een greep in de kassa gedaan. De daders gingen er direct vandoor en sloegen de vrouw op hun vlucht in het gezicht. Ze raakte daarbij gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Haar echtgenoot kwam op het gegil af en zag de daders nog net wegrennen. Hij is nog achter ze aangegaan, maar kon ze niet meer achterhalen. Het is al de vierde keer in enkele jaren tijd dat de bewuste buurtwinkel is beroofd. Eerder gebeurde dat al twee keer in 2008 en ook in 2010 was het al een keer raak.

Agenten hebben direct na de melding de omgeving afgezocht naar de drie mannen. Via Burgernet en Twitter werd het signalement van de daders verspreid: drie getinte mannen van ongeveer 20 jaar. Een van hen droeg een witte pet, een ander een petje met een ruitmotief. Verschillende getuigen konden de politie vertellen dat zij de daders hadden gezien. Ze zouden vanaf de Mauritsstraat, de Willemstraat in zijn gerend om vervolgens via de Koningstraat over de brug uit te komen op de Tweelingstraat. Vanaf daar zijn de daders niet meer gezien.

De politie vraagt getuigen die de daders, voor of na de overval hebben gezien dit te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844. Anoniem melden is ook mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×