Tentoonstelling Modern Times - Massacultuur in Korea

In Museum Volkenkunde is binnenkort de tentoonstelling Modern Times – Massacultuur in Korea 1910-1945 te zien. In 1910 werd Korea geannexeerd door Japan. Tot 1945 zou het deel uitmaken van het Japanse keizerrijk, waardoor het in contact kwam met een massacultuur die op dat moment bijna wereldwijd haar intrede deed. Industriële vernieuwingen hadden dit mogelijk gemaakt. Kranten, tijdschriften, boeken,films, de radio en grammofoonplaten brachten het publiek in contact met nieuwe ideeën, producten, muziek en mode uit het buitenland. Filmaffiches, foto’s, ansichtkaarten en filmfragmenten geven een beeld van de typische Koreaanse massacultuur die daardoor ontstond en zelfs toonaangevend was. Het gevoel van moderniteit en het daarmee gepaard gaande optimisme, maar ook politieke onderdrukking en een toenemende culturele onvrijheid vormen de rode draad van de tentoonstelling, die van zaterdag 3 december tot en met zondag 8 januari te zien is.

Van 1 tot en met 6 december, m.u.v. 5 december, vindt aansluitend bij de tentoonstelling een Koreaans Filmfestival plaats. Twee keer per dag worden bij Volkenkunde hedendaagse prijswinnende films met humor, actie en romantiek getoond. Dat zijn allemaal 35mm films. Meer informatie is te vinden op www.volkenkunde.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×