Verslaggever Marieke de Vries checkt het beeld, foto: Jacqueline Borg.

Leerlingen Stedelijk Gymnasium krijgen dagje les van de NOS

Voor één keer werden de lessen Nederlands, wiskunde, of geschiedenis ingeruild voor een dagje les van de NOS. In het kader van ‘NOS on Tour’ werd vandaag het Stedelijk Gymnasium in de Sleutelstad aangedaan. Onderleiding van verslaggevers Marieke de Vries en Martijn Bink van de NOS gingen de leerlingen zelf aan de slag als verslaggever, cameraman, geluidsman en regisseur. Als onderwerp hadden ze hun onvrede met bepaalde schoolregels gekozen. De leerlingen zijn het niet eens met het beleid, dat een door ziekte gemiste proefwerkweek niet kan worden ingehaald en willen dat die regel versoepeld wordt.

De rector werd in een interview stevig aan de kaak gevoeld en verschillende leerlingen gaven commentaar aan de kersverse radio/televisieploeg. De beeld- en geluidreportages komen op de website van ‘NOS on Tour’ : www.nos.nl/ontour te staan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×