Fietsenstalling achter station overvol

Mensen met een fiets van bijzonder formaat lopen sinds enkele weken een grote kans om weggestuurd te worden bij de gratis fietsenstalling aan de achterkant van het centraal station. GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos wilde donderdag van wethouder Frank de Wit weten waarom. Juist omdat dit soort fietsen steeds populairder wordt. Volgens De Wit loopt de stalling te goed en staat deze daarom steeds vaker helemaal vol. En een bakfiets neemt nou eenmaal net zoveel plaats in als twee gewone fietsen: “Er zijn geen nieuwe regels voor de stalling, maar de bestaande regels worden sinds kort gehandhaafd. Het moet wel strenger, want vol is nu eenmaal vol,” aldus De Wit die wel beloofde nog eens te kijken of er toch nog wat mogelijk is. Kos vond het allemaal maar onbevredigend: “dit is anti productief beleid.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×