PvdA wil nieuwe Thialf naar Leiden halen

De Leidse PvdA ziet het al helemaal voor zich. Na het mislukken van het Huis van de Sport, kan Leiden toch nog een topsporthal krijgen. Een nieuwe Nederlandse overdekte kunstijsbaan hoeft namelijk niet per definitie in Friesland te komen, zei VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) vorige week. Thialf in Heerenveen is verouderd en moet grondig worden gerenoveerd of vervangen worden. Volgens Schippers komt de nieuwe hal in de regio met het beste plan. “Friesland is dé schaatsprovincie van Nederland, maar als een andere regio met een beter plan komt, zou het toch raar zijn als ik zeg: dat kan niet, het moet in Friesland,” aldus de minister. En dus riep PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer sportwethouder De Wit op om in Holland Rijnland-verband met dat beste plan te komen.

De Wit ziet het allemaal nog niet gebeuren, maar zal wel een balletje opgooien. “We praten samen met Katwijk en Alphen aan den Rijn over een 400-meterbaan. Dat kost 18 miljoen. Bij zo’n topsporthal heb je het al gauw over 100 miljoen,” aldus de sportwethouder die het niet erg kansrijk acht dat de wereldtop op schaatsgebied over een aantal jaren de rondjes in Leiden rijdt: “De minister heeft namelijk ook gezegd dat ze het niet gaat betalen.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×