Kroegen niet hele nacht open tijdens Glazen Huis

Stadscafé Van der Werff en de VIP-boot van Restaurant In den Doofpot zijn in principe de enige twee horecagelegenheden die als het glazen Huis in Leiden staat 24 uur per dag open mogen zijn. In principe, want als zich een derde meldt, wil burgemeester Lenferink daar best over praten: “Daar zijn geen zwaarwegende bezwaren tegen.” Volgens Lenferink heeft helemaal niemand zich gemeld met een verzoek om open te mogen blijven en dus heeft de gemeente zelf twee horecabazen benaderd om mensen te faciliteren die bijvoorbeeld de laatste trein hebben gemist.

Op basis van informatie uit steden waar het Glazen Huis eerder neerstreek, verwacht de burgemeester dat er in de nachtelijke uren nog maximaal tussen de 100 en 300 mensen op de been zijn. “Het Glazen Huis is geen 3 oktober. Het is echt minder druk en het wordt geen 24-uurs circus,” aldus de burgemeester in antwoord op vragen van VVD-raadslid Zevenbergen die donderdag tijdens de raadsvergadering een pleidooi hield om alle kroegen de mogelijkheid te geven om open te blijven. De andere horecazaken mogen bezoekers wel een uur langer binnenlaten dan normaal.

Advertentie

Leiden Glazenhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×