Eigenaar Sjors Mens van Hunky Dory is slachtoffer geworden van een huurgeschil uit 2004. Door een uitspraak van de rechter werd zijn contract vorige week ontbonden en moest hij zijn succesvolle muziekcafé sluiten. (Foto: Emile van Aelst).

Hunky Dory slachtoffer van huurgeschil

Hunky Dory – de naam is ontleend aan een lp van David Bowie uit 1971 – is niet meer. Het café in de Vrouwensteeg waar de afgelopen jaren talloze band(je)s uit Leiden en de rest van de wereld een podium vonden is sinds enkele dagen gesloten. Niet omdat het niet goed liep of omdat cafébaas Sjors Mens er geen zin meer in had. Een oude ruzie tussen de eigenaar van het pand en de huurder, Hunky Dory was onderhuurder, werd afgelopen week door de rechter in het voordeel van de pandeigenaar beslist, waarop het huurcontract werd ontbonden. Mens was, toen hij het pand in 2006 huurde, niet op de hoogte van de rechtzaken die toen al jaren liepen en was er ook geen partij in. Maar nu is hij dus wel slachtoffer geworden van deze juridische strijd.

Hunky, zoals het café door de trouwe bezoekers liefkozend genoemd werd, bouwde bij publiek en muzikanten een grote reputatie op als muziekcafé. Ieder jaar werd het drukker en de artiesten steeds groter. Beroemd waren ook de themafeesten als de Beachparty, de Quintin Tarentino avond en Halloween. “Het einde van de groei was nog lang niet in zicht en daarom is het des te triester dat een van de gezelligste tentjes van Leiden om zeep wordt gebracht door een juridisch conflict waar we als café helemaal buiten staan,” aldus een ontgoochelde Sjors Mens.”Nu wordt een uitgebreid netwerk van (internationale) muzikanten opgerold, een geweldige klantenkring valt uit elkaar en twee barmannen komen zonder werk te zitten. Al met al een groot verlies voor de muzikale horeca in Leiden.” Dat vinden ook collega horeca-ondernemers die Mens een hart onder de riem steken.

Vanavond organiseren trouwe stamgasten van Hunky een afscheidsavond in café ’t Praethuys. Daar zal muziekliefhebber Fons Delemarre vanaf 20.00 uur blues laten horen zoals die de afgelopen jaren in de Vrouwensteeg te horen is geweest. Delemarre: “De blues, ik heb nog zo gewaarschuwd, is niets dan narigheid, tranen met tuiten. Vanavond gaan we op gepaste wijze ons verdriet verdrinken.”

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×