D66-fractievoorzitter Paul van Meenen was één van de drie raadsleden die voor een compleet twitterverbod stemden. D66-raadslid Elze 't Hart twitterde bovenstaande foto met de toevoeging: Onze grote voorstander van het twitterverbod tijdens #raad071.

Leidse raad blijft twitteren

De Leidse (duo)raadsleden mogen blijven twitteren tijdens raads- en commissievergaderingen. In de nieuwe gedragscode die de gemeenteraad donderdag heeft vastgesteld wordt geen twitterverbod opgenomen en ook een voorstel om niet te twitteren over zaken die onderwerp van het debat zijn, haalde het niet. Wel is afgesproken dat de raadsleden voortaan respectvol met elkaar omgaan, zowel in de raadzaal als erbuiten en dus ook via de zogenaamde ‘social media’. Van de 37 aanwezige raadsleden voelden er 19 niks voor een verbod, 15 wilden wel een beperking. Voor een totaal twitterverbod stemden alleen Paul van Meenen en Peter Bootsma van D66 en Monique van Sandick van het CDA.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×