Leidenaren moeten betalen voor openbaarheid

Het Leidse college wil dat iedereen die een beroep doet op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) daarvoor voortaan de knip trekt. Informatieverzoeken waaraan de ambtenaren minder dan en half uur kwijt zijn blijven gratis, daarna gaat de teller lopen: 23,50 euro per kwartier. Voor ingewikkelde kwesties, zoals bijvoorbeeld het WOB-verzoek dat het Leidsch Dagblad indiende om te recontrueren waarom het Huis van de Sport is afgeblazen, kan dat oplopen tot vele duizenden euro’s.

De ChristenUnie Leiden trekt nu aan de bel. Duo-raadslid Mart Keuning van die partij wil niet dat burgers dik moeten betalen voor openbaarheid: “Ik hoop dat dit een vergissing is van het College. Openheid is een deugd en een plicht voor de gemeente, daar vraag je geen geld voor.”

Aanstaande donderdag zal de ChristenUnie in de vergadering van de raadscommissie Werk & Financiën aan het college vragen om het voorstel in te trekken.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×