Fout in berekening ringweg werkt door in centrum

De foutieve berekening van de verkeersstromen op de Ringweg Oost waarvan Sleutelstad vorige week melding maakte, blijkt gevolgen te hebben voor het aantal auto’s op de Hooigracht. Wethouder Strijk van verkeer schrijft dat vandaag in een spoedbrief aan de Raadscommissie Bereikbaarheid. Nu de gemeente op basis van de gecorrigeerde cijfers een aantal nieuwe berekeningen heeft gemaakt, blijkt het aantal auto’s op de Hooigracht met 490 per dag af te nemen. Het grote aantal auto’s op die belangrijke verkeersader is één van de redenen om geen eenrichtingsverkeer in te stellen op de Morsweg als daar een tijdelijke parkeergarage wordt gebouwd.

Zo’n verkeersmaatregel zou namelijk zorgen voor een toename van het aantal auto’s op de Hooigracht, waardoor wettelijke grenswaarden voor de luchtkwaliteit zouden worden overschreden. Volgens Strijk leiden de nieuwe cijfers niet tot een ander besluit. “Op een totaal van 17.110 voertuigen zou de overschrijding lager uitvallen, maar het blijft een overschrijding.”

Binnenkort praat de raadscommissie met Strijk over de te nemen verkeersmaatregelen rond de Morsweg. Daar zal hij in elk geval een teleurgestelde GroenLinks-fractie tegenover zich vinden. Fractievoorzitter Pieter Kos baalt enorm van de ‘enorme blunder’: “De wijk heeft net tot bij de Raad van State geprocedeerd tegen de komst van de garage en nu blijken de cijfers opeens niet te kloppen. Juist op zo een politiek precair dossier verwacht ik uiterste zorgvuldigheid van het college.” Dat verdient Transvaal niet.”

Leiden Morspoortgarage ringwegoost


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×