Ook in november computers in trek bij dievengilde

Ook de afgelopen maand moesten meerdere studenten aangifte van diefstal doen. De inbrekers hadden het vooral gemunt op computers.
Bij een 25-jarige bewoner van een pand aan de Herengracht, kwam het niet tot diefstal. De student schrok ’s nachts rond 02.00 uur wakker van een geluid en zag dat iemand zijn kamer binnen probeerde te klimmen. Hij sprong uit zijn bed en schreeuwde tegen de inbreker, die er als een haas vandoor ging, richting Nieuwe Rijn. De student waarschuwde de politie pas later die dag. Hij had direct 112 mogen bellen, omdat het hier om een heterdaad-situatie ging. De pakkans was dan het grootst geweest.

Drie bewoners van een studentenhuis aan de Breestraat ontdekten dat zij nachtelijk bezoek hadden gehad van een ongenode gast. Hij had een camera, computer en telefoon weggenomen.

Een 22-jarige studente die ook in de Breestraat woont, had haar fiets niet afgesloten in de hal van haar studentenhuis neergezet. Vermoedelijk sloot één van de andere bewoners de voordeur niet goed af, want die avond bleek de fiets gestolen te zijn.

Een 23-jarige student die woont aan de Vliet, was ’s nachts niet thuis. Toen hij ’s ochtends op zijn kamer kwam, ontdekte hij dat er was ingebroken. Een inbreker had zijn ruit met een stoeptegel vernield en vervolgens zijn computer meegenomen.

Een 28-jarige student die woont in een studentenwoning aan de Wassenaarseweg, ontdekte nadat hij een avond van huis was geweest dat er was ingebroken. De deur was met geweld opengebroken en zijn kamer was overhoop gehaald. De inbreker stal twee computers.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×