Leids Kleurenpalet met Vlietgroen, Lakenhalwit en Leidsgeel

In opdracht van de gemeente is uitgebreid onderzoek gedaan naar de originele kleuren van historische gevels van Leidse panden. De resultaten van dat onderzoek, waarbij onder andere oude verflagen bestudeerd zijn, staan in een boek, dat wethouder Jan-Jaap de Haan afgelopen donderdag overhandigde aan Janneke Brinkman-Salentijn. De 50 meest aangetroffen kleuren zijn verwerkt in een kleurstalenkaart Het Leidse kleurenpalet. Die kleuren kregen toepasselijke namen als Vlietgroen, Lakenhalwit en Leidsgeel. Inmiddels zijn al 150 gevels in de originele, historische kleuren geschilderd. Monumenten & Archeologie helpt eigenaren van historische panden in Leiden om voor hun pand de passende historische kleur te kiezen. Meer informatie over subsidiemogelijkheden en advies is te vinden op www.leiden.nl/historischekleuren. Het boek is deel 7 in de serie Bodemschatten en bouwgeheimen, een initiatief van Monumenten & Archeologie van de gemeente. De kleurstalenkaart Het Leidse kleurenpalet is ontwikkeld door verfproducent Wijzonol.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×