Aalmarkt volgend jaar in de steigers

Het college heeft vorige week de toekomst van de Aalmarkt en omgeving vastgelegd in een ontwerp bestemmingsplan. In het plan staan de uitgangspunten voor de openbare ruimte en voor een nieuwe brug over de Rijn. Ook is het mogelijk gemaakt om een grote winkelunit van circa 2.000 m2 ter hoogte van de C&A te realiseren. Dit laatste is één van de belangrijkste doelen van het Aalmarktproject. Wethouder Pieter van Woensel toonde zich tevreden en zei: “We houden de vaart goed in het Aalmarktproject, 2012 wordt het jaar van uitvoering. Plannen worden omgezet in daden, het duurt niet lang meer totdat de bouwsteigers zichtbaar worden.” De bouwactiviteiten beginnen volgend jaar in en rondom V&D en de panden op de hoek van de Breestraat, gevolgd door het gedeelte Haarlemmerstraatblok. De nieuwe winkelstraat staat op de planning voor 2013 en in 2015 wordt het Aalmarktproject voltooid.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×