Jaarwisseling redelijk rustig verlopen

Het lijkt erop, dat de jaarwisseling redelijk rustig is verlopen. In de bekende probleembuurten was de politie duidelijk aanwezig en werd er snel ingegrepen. Rondom het Kooipark in Leiden-Noord moest de brandweer een aantal keren uitrukken voor containers, die in de fik stonden, maar leek de ‘munitie’ rond middernacht al op te zijn. Bikers van de politie reden regelmatig rondjes om de boel in de gaten te houden. Ook in de Stevenshof en in de Mors gingen containers in vlammem op en werden vreugdevuren op tijd geblust. Burgemeester Lenferink is tevreden en zei hierover : “De forse inzet van alle betrokkenen – politie, brandweer en gemeente – heeft wederom geleid tot een relatief rustige jaarwisseling. Zeer positief is dat dit jaar geen geweld is gebruikt tegen hulpverleners. Zij konden veilig hun werk uitvoeren. Sinds 2003-2004 is er sprake van een afnemende trend als het gaat om schade en ongeregeldheden bij Oud en Nieuw. De afgelopen vier jaren waren zelfs zo rustig dat de jaarwisseling weer een normaal feest werd. Nu dit jaar ook zonder noodverordening de stad rustig is gebleven, kan gesproken worden van een doorbraak. Ik ga ervan uit dat ook volgend jaar de jaarwisseling op deze manier kan verlopen.” 
(Vreugdevuur op de Morsweg, foto: www.district16.nl  C. van der Star)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×