Suzanne van Wijck, foto: PR.

Leiden Atletiek sluit jaar prima af tijdens Sylvestercross in Soest

Afgelopen Oudjaarsdag werd het atletiekseizoen traditioneel afgesloten met de Sylvestercross in Soest. Zo’n 25 Leiden Atletiekers van 7 tot 67 jaar deden mee en behaalden zulke goede resultaten, dat een aantal van hen na de finish plaats mochten nemen op het erepodium. De pupillen legden een ronde van 1200 meter af op het zeer drassige parcours en daarbij werden Lois Steenbeek, Mette Nuijen en Myrthe Steenbeek 4e, 6e en 7e. B-junior Noah Schutte stond als nummer 3 op het podium na twee grote ronden ofwel 4000 meter. Eerstejaars senior, Leids studente, Suzanne van Wijck, kwam op de 5e plaats en Vincent Mensen en Maarten Jumelet werden 1e en 2e bij de mannen en Evianne Stel won die race bij de vrouwen.

Claudia van Rijn, Nederlands kampioene bij de vrouwen masters (35+), trof in Soest een veld met de beste senioren van Nederland en een aantal buitenlandse topatletes. De Katwijkse bleef in de 6000 meter lange cross prima overeind als 10e Nederlandse overall en ruimschoots de snelste bij de masters.

Bij de masters streden Leiden Atletiekers voorin mee in diverse categorieen. In de categorie 35-44 jaar werd Edgard Creemers 7e en bij de 45-54 jaar was er een 3e plaats voor Jan Kortekaas en een 5e voor Tim Brouwer de Koning.

Ook hoofdtrainer Bram Wassenaar liep zelf weer eens mee en dat leverde hem in de 65+ categorie een 4e plaats op.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×