Documentaire ‘No More Fear’ bij Amnesty

Aanstaande maandagavond om 19.00 uur wordt in het Kijkhuis aan Vrouwenkerksteeg 10 de documentaire `No More Fear’ vertoond. Deze film van regisseur Mourad Ben Cheikh gaat over de Jasmijnrevolutie die zich eind 2010 en begin 2011 voltrok in Tunesië. Ben Cheikh volgt mensenrechtenadvocate Rashia Nasraoui, blogger en activiste Lina Ben Mheni en journalist Karem Cherif in hun strijd tegen de regering. De film toont het belang van internet en social media als wapen in deze strijd tegen de dictatuur van Ben Ali en later de regering van nationale eenheid van Ghannouchi. Na afloop van de filmvertoning volgt een nagesprek tussen Mohamed Amezian, journalist op de Arabische redactie van Radio Nederland Wereldomroep, en Roel Meijer, docent moderne geschiedenis aan de Radboud Universiteit en historicus bij Instituut Clingendael. Het publiek kan dan vragen stellen.

Amnesty Leiden geeft twee keer twee vrijkaarten voor de film weg. Wie kans wil maken op die kaarten, kan via amnestyleiden@gmail.com zijn of haar motivatie mailen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×