Forse boetes bij verkeerscontroles

De politie heeft gisteren bij een aantal verkeerscontroles in Leiden een flink aantal automobilisten op de bon geslingerd. Op de Hoge Rijndijk kregen 12 bestuurders een bekeuring omdat zijn een mobieltje vast hielden tijdens het rijden. De boete voor niet handsfree bellen in de auto is per 1 januari van dit jaar verhoogd naar 220 euro. Voor ongeveer een kwart van dit bedrag kan al een redelijke carkit aangeschaft worden. Op de Haagweg passeerden tussen ongeveer 16.15 en 21.45 uur 3186 auto’s en motorfietsen een radarauto. 296 bestuurders reden te snel. De hoogste snelheid was 95 km/h.

Ook op de Kanaalweg werd op snelheid gecontroleerd. Er werden meerdere bekeuringen uitgeschreven. Twee bestuurders reden dusdanig snel dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Gecorrigeerd kwam hun snelheid uit op 100 en 109 km/h. Beiden kunnen een hoge boete toegemoet zien. De Officier van Justie bepaalt hoe lang hun rijbewijzen ingevorderd blijven.

Op de Lammenschansweg en de Kanaalweg werd de verlichting van fietsers en bromfietsers gecontroleerd. Veel (brom)fietsers bleken hun zaakjes goed voor elkaar te hebben. Er werden 14 bekeuringen uitgedeeld.

Wanneer de bestuurder van een motorrijtuig de toegestane maximum snelheid binnen de bebouwde kom met 50 km/h of meer overschrijdt, moet hij bij het CBR worden aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag. Deze EMG moet hij zelf betalen. De cursus kost 750 euro.

Onder andere een 27-jarige Hagenaar kreeg een EMG opgelegd. Met de videoauto werd geconstateerd dat hij op de A4 ter hoogte van Leiden te snel reed, veel te weinig afstand hield met een snelheid van boven de 130 km/h en dat hij bij Leidschendam een dubbele doorgetrokken streep overschreed.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×