De politie heeft bovenstaande bewakingsbeelden van de twee voortvluchtige overvallers vrijgegeven.

Politie zoekt overvallers juwelier; twee verdachten op vrije voeten

De politie is nog op zoek naar twee voortvluchtige overvallers die afgelopen woensdag, 11 januari, juweliers Hasgold op de Haarlemmerstraat hebben overvallen. Terwijl één dader de eigenaar van de winkel onder schot hield, roofden twee andere mannen de vitrines leeg. Daarna gingen de overvallers er via de Kennewegsteeg vandoor naar de Apothekersdijk aan de achterkant van de Haarlemmerstraat. Daar probeerden ze te ontkomen op een zwarte motorscooter die daar klaar stond. De scooter wilde echter niet starten en de daders renden vervolgens weg.

motorscooter.png

Tijdens de vlucht hebben de daders meerdere malen geschoten. De politie heeft drie verdachten aangehouden in deze zaak. Twee van hen zijn inmiddels in vrijheid gesteld, gebleken is dat zij niet bij deze overval betrokken waren.

Een derde verdachte, een 21-jarige Amsterdammer, zit nog wel vast. Hij wordt maandag voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie is in elk geval nog op zoek naar de twee andere overvallers. Mogelijk hebben die zich tijdens hun vlucht omgekleed. Ook is de politie nog op zoek naar mogelijke mededaders.

Het onderzoeksteam van de politie vraagt iedereen die woensdag na twaalf uur in het centrum van Leiden iets opmerkelijks of verdachts gezien heeft om zich te melden. Ook mensen die de overvallers vóór de overval bij de motorscooter gezien hebben, worden dringend dat door te geven via telefoonnummer 0900-8844 of tgotips@hollands-midden.politie.nl.

Heeft u filmpjes of foto’s gemaakt, dan kunt u deze uploaden via www.nationale-recherche.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×