VVD: Miljoenen RijnGouwelijn naar Ringweg Oost

Fractievoorzitter Paul Laudy van de VVD in Leiden wil dat de eigen bijdrage die Leiden in de RijnGouwelijn (RGL) zou steken wordt overgeheveld naar de Ringweg Oost. Begin december zou de Provincie Zuid-Holland al naar buiten komen met de resultaten van een vergelijking tussen een aantal mogelijke tracés voor de RijnGouwelijn nieuwe stijl. Daarbij is de RGL geen tram door de binnenstad meer, maar een intensievere spoorverbinding met aansluitend een snelbus naar de kust.

Volgens Laudy komt de RGL in geen enkele vorm alsnog van de grond nu de NS zelfs geen geld meer wil steken in een onderzoek naar spoorverdubbeling. De tientallen miljoenen die Leiden er dan niet in hoeft te steken, komen wat de VVD betreft goed van pas om de tekorten te dekken bij het ondergronds aanleggen van de Ringweg Oost door de Sumatrastraat.

Advertentie

Leiden Regio RijnGouwelijn ringwegoost


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×