Als het aan GroenLinks Leiden ligt verdwijnen ook de laatste bootjes van het Rapenburg. (Archieffoto: Emile van Aelst).

GroenLinks wil boot- en autovrij Rapenburg

GroenLinks in Leiden wil dat de gemeente een uitsterfbeleid gaat voeren voor ligplaatsen aan het Rapenburg. Volgens fractievoorzitter Pieter Kos ziet ‘de mooiste gracht van Nederland’ er veel mooier uit zonder pleziervaartuigen. Samen met duo-raadslid Joost Hartlief heeft hij het college daarom gevraagd geen nieuwe vergunningen meer af te geven. Aanleiding is het beschikbaar komen van een ligplaats ter hoogte van Rapenburg 106. Voor die vrijgekomen plek heeft de gemeente de inschrijving geopend. GroenLinks hoopt dat het college die plek alsnog laat vervallen en de inschrijving terugdraait.

Wat Kos betreft mag ook de Herengracht bootvrij gemaakt worden, maar de proriteit ligt nu bij het Rapenburg. “Eerst het Rapenburg bootvrij, dan autovrij en dan het wrakkenfestival op de Herengracht aanpakken,” aldus Kos. De terrasboot van North End mag wat GroenLinks betreft wel blijven liggen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×