Ontwikkelaar Aandestegge hoopt nog voor de zomer met de bouw van de omstreden Morspoortgarage te kunnen beginnen.

Morspoortgarage zet politieke verhoudingen weer op scherp

Eigenlijk stonden alleen de verkeersmaatregelen op de Morsweg gisteravond op de agenda van de raadscommissie Leefbaarheid & bereikbaarheid, maar binnen de korste keren ging het ook weer uitgebreid over de Morspoortgarage. En daarbij liepen de gemoederen hoog op. Eerst botste D66-raadslid Peter Bootsma hard met VVD-raadslid Zevenbergen over een bedrag van 1,5 miljoen euro dat VVD-wethouder Van Woensel extra aan de garage zou kunnen uitgeven zonder dat de raad daar iets over te zeggen heeft. Dat is niet gebeurd en het gaat ook niet gebeuren, maar het zou wel kunnen vanwege een ingewikkelde begrotingsregel. Dat schoot VVD-raadslid Zevenbergen totaal in het verkeerde keelgat en hij eiste dat D66 die beschuldiging terugnam.

Even later kwam Bootsma ook hard in aanvaring met PvdA-duoraadslid Gijs Holla toen hij de PvdA er van betichtte de omwonenden in het verleden een veel grotere parkeergarage ‘door de strot te hebben willen drukken’. Holla reageerde furieus: “Dus u geeft toe dat u Transvaal een garage door de strot drukt.” Vervolgens riep Holla D66 op om met een motie te komen om de garage alsnog tegen te houden. Als dat niet gebeurt, overweegt de PvdA zelf met zo’n motie te komen om D66 voor het blok te zetten. “U blaft veel vanavond, maar bijt u ook door? U heeft als enige de mogelijkheid om de garage tegen te houden,” zo hield hij Bootsma voor.

Dat zou dan een ingewikkeld verhaal worden, want in het collegeprogramma heeft D66 met de VVD, het CDA en de SP afgesproken dat de garage er komt. Geen garage betekent in dit geval einde college. Omdat de PvdA erg voor de garage is, zou die partij dan dus tegen de eigen motie moeten stemmen, alleen om D66 nog een keer kleur te laten bekennen.

Advertentie

Leiden Morspoortgarage


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×