Foto: PR.

Violeta’s leren objecten bij Zône

De van oorsprong uit Litouwen afkomstige kunstenaar Violeta, maakt bijzondere objecten in bijzonder materiaal: leer! Violeta: “Leer is een van de aller-oudste door mensen gebruikte materialen, wereldwijd; van ambachtelijke voorwerpen voor alledaags gebruik tot meer kunstzinnige dingen, zoals boekomslagen, decoratief behang, spiegellijsten, enzovoort. Omdat het bewerken van leer zeer arbeidsintensief is en het moeite kost geschikt materiaal te vinden – dat wil zeggen: op de juiste manier gelooid – wordt leer in onze tijd bijna nooit meer gezien als materiaal voor ‘hoge’ kunst.”
De tentoonstelling is te zien bij Galerie Zône van 2 tot en met 29 februari. Meer info en openingstijden: www.galeriezone.nl

Advertentie

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×