GroenLinks: "Plastic scheiden lastig in Leiden"

Wie zich om het milieu bekommert heeft het in Leiden soms maar lastig. Dat vindt GroenLinks-raadslid Stephanie Bakker. Het was haar opgevallen dat de mogelijkheid van het gescheiden aanbieden van plastic niet is opgenomen in de nieuwe gemeentewijzer die onlangs is verspreid. “Een ommissie,” zo gaf D66-wethouder Frank de Wit (milieu) toe. “Maar het staat wel op onze website.” Volgens Bakker mag dat dan zo zijn, maar is de informatie daar ook slecht vindbaar: “Je moet plastic wel heel graag willen scheiden als je er zoveel moeite voor moet doen”.

De Wit beloofde dat de 16 speciale plasticcontainers die verspreid over de stad staan volgend jaar wel in de wegwijzer worden opgenomen. Ook gaat hij er via de Stadskrant aandacht aan besteden. Overigens gaat het met de gescheiden plastic-inzameling volgens De Wit prima. Vorig jaar werd er 120.000 kilo in de containers gestopt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×